utorak, 23. srpnja 2013.

Bačoko!






Jednog davnog dana dogodilo se da sam dobila narudžbu za tortu, a nisam imala vremena, pa sam sastavila jednu čokoladnu od gotovih biskvita, instant kreme, banana i ruma… Torta je pokupila svu slavu i bila pravljena još puuuno puta… Pa, reko’, nemre ‘torta iz vrećice’ biti moja ‘najslavnija’ torta :D Mislim da je okus taj, a biskvit je još finiji ;)



Priprema:

  1. Za biskvit pomiješajte brašno, šećer, kakao u prahu, Gussnel i prašak za pecivo.
     
  2. Dodajte ulje, vrhnje i rum, pa miješajte električnom miješalicom dok ne dobijete homogenu smjesu.
     
  3. Ulijte smjesu u namašćeni i pobrašnjeni kalup promjera 24 cm i pecite u zagrijanoj pećnici na 180°C oko 35 minuta.
     
  4. Ostavite da se ohladi u kalupu, a zatim biskvit preprežite uzdužno napola, tako da dobijete dvije kore.
     
  5. Donju koru vratite u kalup i poškropite polovicom mješavine ruma i mlijeka.
     
  6. Za kremu usitnite banane u električnoj sjeckalici tako da dobijete homogenu smjesu, po mogućnosti bez grudica. Umiješajte rum.
     
  7. Čokoladu rastopite na pari i umiješajte u banane.
     
  8. Na kraju dodajte vrhnje za šlag istučeno sa šlagfixom i miješajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu.
     
  9. Kremu rasporedite po donjoj kori biskvita u kalupu i preklopite je gornjom korom
    .
  10. Poškropite ostatkom mlijeka i ruma i stavite u hladnjak da se dobro rashladi (minimalno sat vremena).
     
  11. Ukrasite po želji (voće, čokoladni ukrasi…).
     
  12. Napomena:
    *Pošto je bez jaja, biskvit je osjetljiv na premještanje. Da bi vam bilo lakše, smjesu možete raspodijeliti u dva dijela i ispeći dvije kore u pek papirom obloženom kalupu i onda ih premještati bez problema.
    *Želite li još finiju i kvalitetniju tortu, u svakom slučaju preporučam kvalitetnu tamnu čokoladu umjesto čokolade za kuhanje. Čokolada za kuhanje svakako smanjuje trošak.

Posluživanje:

Tortu narežite na kriške i poslužite uz tučeno vrhnje ili kuglicu sladoleda od vanilije.

Savjet:

Ovo je ‘oniža’ torta, tako da ako hoćete malo veću, poduplajte kremu ili dodajte u nju više šlaga… Ili ispecite tortu u višem-užem kalupu;)) I, da… Po meni nema apsolutne nikakve potrebe za dodavanjem šećera u kremu, no ako netko voli slađe kreme, može dodati šećera u prahu pri pripremi… U svakom slučaju, probajte kremu za vrijeme pripremanja i procijenite sami :)))!

Mljac...

 



Nema komentara:

Objavi komentar