nedjelja, 4. kolovoza 2013.

Ljetna lagana večera



Sastojci:

Oslić
1 kg filea oslića
1 žlica sjeckanih medtieranskih začina
1 bijeli luk
 so
 vegeta za ribu
maslinovo ulje

Gljive
1 kg šampinjona
ulje
so

Salata
3 kom velikog domaćeg paradajza
 3 čena bijelog luka
maslinovo ulje






Priprema:

1. Filete oslića nasolite, pospite travama i uljem.

2. Ne moraju se odmrznuti do kraja.

3. Stavite ih u vatrostalnu zdjelu i pokrijte folijom.

4. Pecite u pećnici oko 30 minuta na 200°C.

5. Šampinjone polijte uljem.

6. Ispecite ih na električnom roštilju ili na grill tavi.

7.Kad su pečeni posolite ih.

8. Paradajz narežite na ploške.

9. Posolite ih, pospite protisnutim bijelim lukom i polijte maslinovim uljem.

10. Na tanjir izvadite komade oslića.

11.Polijte sa sokom, koji je pustio tokom pečenja.



Nema komentara:

Objavi komentar