Sastojci:
Oslić
1 kg filea oslića
1 žlica sjeckanih medtieranskih začina
1 bijeli luk
so
vegeta za ribu
maslinovo ulje
Gljive
1 kg šampinjona
ulje
so
Salata
3 kom velikog domaćeg paradajza
3 čena bijelog luka
maslinovo ulje
Priprema:
1. Filete oslića nasolite, pospite travama i uljem.
2. Ne moraju se odmrznuti do kraja.
3. Stavite ih u vatrostalnu zdjelu i pokrijte folijom.
4. Pecite u pećnici oko 30 minuta na 200°C.
5. Šampinjone polijte uljem.
6. Ispecite ih na električnom roštilju ili na grill tavi.
7.Kad su pečeni posolite ih.
8. Paradajz narežite na ploške.
9. Posolite ih, pospite protisnutim bijelim lukom i polijte maslinovim uljem.
10. Na tanjir izvadite komade oslića.
11.Polijte sa sokom, koji je pustio tokom pečenja.
Nema komentara:
Objavi komentar