petak, 23. kolovoza 2013.

Piletina u lisnatom tijestu



Sastojci:

2 pilećeg bijelog mesa
500 g lisnatog tijesta
300 g šampinjona
1 praziluk
2 dl biljne pavlake
0,5 dl bijelog vina
1 kašika senfa
2 žumanjka
0,5 dl ulja
1/2 veze peršuna
začin C, kari, biber

Priprema:

1. Bijelo meso presjeći na pola, pa svaku polovinu zarezati po sredini kako bi se napravio džep za punjenje.
2. Šampinjone isjeći na listove a praziluk na kolutove, te propržiti na malo ulja i začiniti po ukusu.
3. Dinstanim šampinjonima i prazilukom napuniti unutrašnjost bijelog mesa pa pričvrstiti čačkalicom.
4. Punjenu piletinu začiniti karijem i začinom C, te propržiti na vrelom ulju sa svih strana dok ne porumeni. Iz pržene piletine izvaditi čačkalice pa je ostaviti da se malo ohladi.
5. Lisnato tijesto razvući oklagijom na debljinu od 2 mm i podijeliti na 4 dijela. U svaki komad lisnatog tijesta umotati jedno punjeno bijelo meso.
6. Lisnato tijesto premazati umućenim žumanjcima, te staviti u nauljenu tepsiju i peći dok ne porumeni.
7. Posebno sjediniti biljnu pavlaku, bijelo vino i senf, te začiniti po ukusu. Pripremljenim umakom preliti pečeno lisnato tijesto.




Izvor: Dobra hrana

Nema komentara:

Objavi komentar