petak, 2. kolovoza 2013.

Tortilje s lukom i krompirom




Sastojci:

3 kašike maslinovog ulja
2 crvenog luka rezana na ploške
300 g krompira, skuhanih i izrezanih na ploške
5 jaja
2 kašike peršuna
so i svježe mljeveni crni papar

Priprema:

1. U tavu u kojoj ste ugrijali ulje dodajte luk, a zatim ga pirjajte 6-7 minuta dok ne omekša i zadobije svijetlosmeđu boju.

2. Luku dodajte krmpir i kuhajte 5-7 minuta povremeno tresući tavu kako se namirnice ne bi zalijepile za dno posude.

3. Jaja lagano istucite vilicom u manjoj posudi. Dodajte peršun i začine. Pažljivo izlijte jaja na smjesu od luka i krompira, tresući tavu kako bi jaja popunila praznine.

4. Smanjite plamen i kuhajte polagano oko 20 minuta ili dok jaja ne budu gotova.

5. Tortilju od luka i krompira lagano zapecite u pećnici kako bi jelo dobio zlatno-smeđu koricu.

6. Poslužite sa zelenom salatom ili kao ukusan zalogaj na pikniku.

Nema komentara:

Objavi komentar