nedjelja, 8. rujna 2013.

Napravite čokoladnu tortu sa samo dva sastojka

Da biste pripremili pravu čoko bombu ne treba vam mnogo sastojaka niti novca, dovoljna su vam četiri velika jaja i 250 grama čokoladnog namaza kojeg volite 




Recepta za takve torte nikada nema previše, a svaka dobra čokoladna torta ne smije biti suha, a čokoljupci kažu da se u njoj mora osjetiti čokolada koja ispunjava nepce. No, da biste pripremili upravo takvu, pravu čoko bombu ne treba vam mnogo sastojaka niti novca, dovoljna su vam četiri velika jaja i 250 grama čokoladnog namaza kojeg volite.

Čokoladne torte su desert kojemu rijetko tko može odoljeti. Recepta za takve torte nikada nema previše, a svaka dobra čokoladna torta ne smije biti suha, a čokoljupci kažu da se u njoj mora osjetiti čokolada koja ispunjava nepce. No, da biste pripremili upravo takvu, pravu čoko bombu ne treba vam mnogo sastojaka niti novca dovoljna su vam četiri velika jaja i 250 grama čokoladnog namaza kojeg volite.

Jaja istucite mikserom dok im se volumen ne utrostruči. Za to vam je potrebna snažna ruka jer miješati se treba i do deset minuta. Nakon što ste izmiješali jaja u mikrovalnoj ugrijte čokoladni namaz i dodajte jajima i nastavite miješati mikserom. Tucite još 30-ak sekundi, a potom i ručno sjedinite smjesu.

Kalup veličine 25 cm obložite papirom za pečenje, a pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva, zatim ulijte smjesu u pripremljeni kalup i pecite 20 tak minuta. Da li je vaša torta gotova možete provjeriti čačkalicom. Kada stavite tijesto u čačkalicu, ako na njoj ništa ne ostane možete tortu izvaditi iz pećnice.

Ovaj slasni desert možete kombinirati vruć u kombinaciji sa sladoledom i šumskim voćem, a možete sačekati da se ohladi i baciti se na uživanje. Također, ako želite možete joj dodati i bademe,lješnjake ili orahe te voće po guštu, a možete i kombinirati čokoladne namaze ovisno o ukusu.
 
 
 
Izvor:krupljani.ba

Nema komentara:

Objavi komentar