petak, 26. srpnja 2013.

Pileći Cordon Bleu iz pećnice





Sastojci:

 4 pileća filea (oko 800 g)
 papar
 3 kašikice vegete 
 200 ml vode
 2 kašikice otopljenog maslaca (25 g)
 2 češnja bijelog luka
 ½ žličice suhog origana
 4 ploške kuhane pureće šunke (100 g)
 4 ploške trapista ili nekog drugog tvrdog sira (100 g)
 1 kašikica maslinovog ulja


Za paniranje:


 80 g krušnih mrvica
 2 kašikice slatke crvene mljevene paprike
 2 kašikice naribanog parmezana

Priprema

1
Pileći file stavite jedan po jedan u vrećicu i istucite ih batom za meso u tanak odrezak. Meso popaprite i pospite s 1 kašikicom Vegete.
2
U posudu stavite vodu, 2 kašikice vegete, otopljeni maslac, protisnuti bijeli luk i origano. Zagrijte do vrenja i kuhajte nekoliko minuta.
3
Pripremite smjesu za paniranje tako da pomiješate krušne mrvice, crvenu mljevenu papriku i sir parmezan.
4
Na pileći file položite plošku šunke, preko nje plošku sira, presavijte u odrezak i učvrstite čačkalicama.
5
Pripremljeno meso umočite u tekuću smjesu, a zatim u smjesu za paniranje. Panirane odreske posložite u tepsiju premazanu maslinovim uljem.
6
Prelijte ostatkom tekuće smjese i pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 45 minuta.


Posluživanje
Poslužite toplo uz salatu.


Savjet
Zajedno s mesom možete peći i krumpire.

Nema komentara:

Objavi komentar