Sastojci:
4 pileća filea (oko 800
g)
papar
3 kašikice vegete
200 ml vode
2 kašikice otopljenog
maslaca (25 g)
2 češnja bijelog luka
½ žličice suhog origana
4 ploške kuhane pureće šunke
(100 g)
4 ploške trapista ili
nekog drugog tvrdog sira (100 g)
1 kašikica maslinovog
ulja
Za paniranje:
80 g krušnih mrvica
2 kašikice slatke crvene
mljevene paprike
2 kašikice naribanog
parmezana
Priprema
1
Pileći file
stavite jedan po jedan u vrećicu i istucite ih batom za meso u tanak odrezak. Meso
popaprite i pospite s 1 kašikicom Vegete.
2
U posudu stavite
vodu, 2 kašikice vegete, otopljeni maslac, protisnuti bijeli luk i origano.
Zagrijte do vrenja i kuhajte nekoliko minuta.
3
Pripremite smjesu
za paniranje tako da pomiješate krušne mrvice, crvenu mljevenu papriku i sir
parmezan.
4
Na pileći file
položite plošku šunke, preko nje plošku sira, presavijte u odrezak i učvrstite
čačkalicama.
5
Pripremljeno meso
umočite u tekuću smjesu, a zatim u smjesu za paniranje. Panirane odreske
posložite u tepsiju premazanu maslinovim uljem.
6
Prelijte ostatkom
tekuće smjese i pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 45 minuta.
Posluživanje
Poslužite toplo
uz salatu.
Savjet
Zajedno s mesom
možete peći i krumpire.
Nema komentara:
Objavi komentar