Sastojci:
1/2
L (cca 2 šnite) lubenice
2
vrećice želatine (može i instant)
2-3
kašikice šećera (po želji i ovisno o slatkoći lubenice)
400
ml vrhnja za šlag
2-3
kašike soka od limuna/limete
malo
šlaga za ukrašavanje
Priprema:
1
Lubenicu
nasjeći na kockice i očistiti od košpica. U blenderu je usitniti u kašu.
Dodajte 2 kašike limunovog soka ili od
limete. Ako nije dovoljno slatka stavite 2-3 kašikice šećera i dobro izblendajte.
2
Želatinu
izmješati sa 4 kašike kaše od lubenice i pričekati 10-ak minuta da nabubri.
3
U
međuvremenu izmiksati čvrsto šlag. Ostaviti sa strane.
4
Želatinoznu
smjesu sa kašom od lubenice lagano zagrijavati da se dobije tekuća smjesa.
Nakon toga lagano doljevati preostalu kašu od lubenice.
5
Prohladiti
malo te prvo umješati 4 kašike šlaga u želatinoznu kašu od lubenice. Lijepo
izjednačiti pa lagano umješati ostatak šlaga.
6
Mousse
preliti u zdjelice za nabujak ili čaše za serviranje. Ostaviti da se ohladi par
sati te ukrasiti po želji.
Izvor: coolinarka.com
Nema komentara:
Objavi komentar