Priprema:
Za tijesto:
Maslac narezati na listiće te zajedno s brašnom, žumanjkom, soli, vanilin šećerom i šećerom glatko zamijesiti. Dno kalupa za tarte – voćnu tortu (26 cm) i rubove namazati maslacem i posuti brašnom. Tijesto staviti u kalup i uz pomoć malog valjka ili čaše razviti odnosno dno i rubove kalupa obložiti tijestom. Vilicom tijesto izbosti i staviti u hladnjak da miruje oko 1 sat.
Pećnicu zagrijati na 180°C.
Za tijesto – kremu:
Čokoladu narezati i na pari ili u mikrovalnoj pećnici rastopiti – omekšati te ostaviti sa strane da se ohladi. U međuvremenu krem sir, punomasno vrhnje i šećer dobro izmiješati. Jedno po jedno jaje umiješati, neprestano miješajući. Zatim tijestu – kremi dodati vrećicu pudinga s okusom čokolade i ohlađenu, tekuću čokoladu. Tijesto – kremu izliti na tijesto, izravnati i staviti peći u zagrijanu pećnicu oko 60 minuta.
Nakon 30 minuta pečenja tortu prekriti s papirom za pečenje i nastaviti peći. Nakon isteka 60 minuta pećnicu isključiti, vrata pećnice otvoriti i tortu ostaviti u pećnici oko 30 minuta da se hladi. Zatim izvaditi i staviti na rešetku da se potpuno ohladi.
Za premaz:
Čokoladu sitno narezati. Slatko vrhnje zakuhati, skloniti sa štednjaka, dodati narezanu čokoladu i miješati dok se čokolada potpuno ne otopi. Premaz izliti na ohlađenu tortu i glatko razmazati (najbolje je uz pomoć kista).
Za ukrašavanje:
Jezgre badema krupno narezati. Tortu ukrasiti narezanim bademom i staviti u hladnjak da se hladi. Pola sata prije serviranja tortu izvaditi iz hladnjaka (da malo omekša), narezati i poslužiti.
Izvor: ljiljananieder.com
Nema komentara:
Objavi komentar