Sastojci:
4 veće crvene paprike
4 kom ada pilećih prsa
100 gr .svježeg špinata (može pakovanje smrznutog, dobro
ocjedjen)
par kašika maslinovog ulja
po ukusu vegeta,papar
4 češnja bijelog luka
300 grmozzarelle ili nekog drugog sira
(ribanog)
Priprema:
1
Papriku
operite,obrišite, odsjecite vrh sa peteljkom i očistite od sjemenki.Poslažite
je na plići lim i pecite na gril funkciji ili na gornjoj rešetki nekih 10-15
min., tek toliko da se paprika dobro ugrije i malo usahne!
2
Dok
se paprika peče,pripremite meso!Pileća prsa operite,posušite i stavite ih u
deblju najlonsku vrećicu i istucite batom za meso,ne previše tanko,tek
toliko da se debljina izjednači! Meso povegetite,popaprite i svaki komad
premažite sa kašikom maslinovog ulja i na to rasporedite sitno isjeckani bijeli
luk.
Špinat
operite,odstranite peteljke i ako su vam veći listovi,samo ih grubo isjecite i
poslažite na svaki komad mesa po šaku špinata i na špinat rendani sir!
Sve
to pritisnite da se slijepi za meso i čvrsto zamotajte.Odozgo premažite
maslinovim uljem.
Kada
se paprika malo propekla izvadite je iz pećnice i u svaku papriku dobro
ugurajte po rolnu piletine,da dobro
sjedne i popuni paprika.
6
Napunjenu
papriku pecite oko 60 min. na 200' ! Paprika i meso će pustiti svoj sok,tako da
ćete dobiti i malo, jako ukusnog safta! Nakon 60 min.izvadite papriku i na vrh
svake stavite preostali sir i zapecite nekih 5-10 min,tek toliko da se sir
otopi i dobije finu bojicu!
7
Napomena:
Po mogucnosti gledajte da paprika ima malo šire dno tako da može da stoji
uspravno pri pečenju,tako da se sokovi od mesa i špinata zadrže u njoj,s
tim ce meso biti ukusnije i sočnije!
Posluživanje:
Servirajte
toplo uz dodatak krompir pire ili pečenih krompirića,koje isto tako možete peći
zajedno sa mesom i paprikom! Uz to jako fino ide i neka vama omiljena
salatica!!!
Izvor: coolinarka.com
Nema komentara:
Objavi komentar