subota, 27. srpnja 2013.

Piletina Toscana !!




Sastojci:


 4 veće crvene paprike
 4 kom ada pilećih prsa
 100 gr .svježeg  špinata (može pakovanje smrznutog, dobro ocjedjen)
 par kašika maslinovog  ulja
 po ukusu vegeta,papar
 4 češnja bijelog luka
 300 grmozzarelle ili nekog drugog sira (ribanog)


Priprema:


1
Papriku operite,obrišite, odsjecite vrh sa peteljkom i očistite od sjemenki.Poslažite je na plići lim i pecite na gril funkciji ili na gornjoj rešetki nekih 10-15 min., tek toliko da se paprika dobro ugrije i malo usahne!

2
Dok se paprika peče,pripremite meso!Pileća prsa operite,posušite i stavite ih u deblju najlonsku vrećicu i istucite batom za meso,ne previše tanko,tek toliko da se debljina izjednači! Meso povegetite,popaprite i svaki komad premažite sa kašikom maslinovog ulja i na to rasporedite sitno isjeckani bijeli luk.

 3
Špinat operite,odstranite peteljke i ako su vam veći listovi,samo ih grubo isjecite i poslažite na svaki komad mesa po šaku špinata i na špinat rendani sir!

 4
Sve to pritisnite da se slijepi za meso i čvrsto zamotajte.Odozgo premažite maslinovim uljem.

 5
Kada se paprika malo propekla izvadite je iz pećnice i u svaku papriku dobro ugurajte  po rolnu piletine,da dobro sjedne i popuni paprika.

6
Napunjenu papriku pecite oko 60 min. na 200' ! Paprika i meso će pustiti svoj sok,tako da ćete dobiti i malo, jako ukusnog safta! Nakon 60 min.izvadite papriku i na vrh svake stavite preostali sir i zapecite nekih 5-10 min,tek toliko da se sir otopi i dobije finu bojicu!

7
Napomena: Po mogucnosti gledajte da paprika ima malo šire dno tako da može da stoji uspravno pri pečenju,tako da se sokovi od mesa i špinata zadrže u njoj,s tim ce meso biti ukusnije i sočnije!


Posluživanje:



Servirajte toplo uz dodatak krompir pire ili pečenih krompirića,koje isto tako možete peći zajedno sa mesom i paprikom! Uz to jako fino ide i neka vama omiljena salatica!!!




Izvor: coolinarka.com

Nema komentara:

Objavi komentar