srijeda, 7. kolovoza 2013.

Ružice




Sastojci:

1 kg jufke
0,5 kg oraha krupno mljevenih
100 grama + 1 kg šećera
250 grama maslaca
150 grama biljnog masla
2 vanilin šećera
800 ml vode 
 
 

Priprema :

1. Sve listove jufki isjeći na pola,
 
2. Uzeti pet polovica i poredati jednu na drugu
 
3. Orahe pomješati sa 100 grama šećera
 
4. Oko 50 grama smjese posut po jufkama na širu stranu (ne posipat 2-3 cm na kraju jufke) kako pri rolanju to sve ne bi opet izašlo napolje)
 
5. VRLO BITNO je krenuti čvrsto urolavat (od najmanje moguće role oko 1 cm) i tako sve do kraja – rola mora bit čvrsta.
 
6. Isjeći na oko 1, 5 cm široko
 
7. Poredati u pleh, stisnut ih da se ne odmotavaju
 
8. Otopi se malac i maslo
 
9. Ravnomjerno se prelije preko ružica, da svaka dobije po malo
 
10. U zagrijanu rernu na 250 staviti 10-15 minuta da dobije rumenu boju (mora se dežurat, voli da izgori) smanjiti na 100 i sušiti još oko pola sata uz dalju kontrolu da ne izgori.
 
11. Dok se peće skuhat agdu
 
12. Agda od 1 kg šećera i vode se stavi prokuhat i čim provrje skinut sa vatre, dodat vanilin šećer
 
13. Vruću ružicu iz rerne zaliti sa pola zaljeva i vratit u isključenu rernu (toplu) 10-15 minuta
 
14. Izvaditi i zaliti sa ostatkom zaljeva
 
15. Služit hladno..

Nema komentara:

Objavi komentar