nedjelja, 6. listopada 2013.

Domaći Ferrero Rocher


Zaista savršene kuglice od čokolade i lješnjaka koje se čak ni u nijansama ne razlikuju od njihovog originala


Izuzetno brzo se naprave, izmješaju navedeni sastojci, koji se onda oblikuju u kuglice i utapaju u čokoladu, te serviraju u dekorativnim korpicama, baš poput njihovih industrijskih originala...

Potrebno:

100 g lješnjak (nougat) napolitanki
150 g lješnjaka
200 g Nutelle
150 g čokolade za kuhanje ili mliječne čokolade
4,5 kašike ulja

1. Peć zagrijte na 180 C. Lješnjake rasporedite u lim, pa stavite u peć na 8-10 minuta. Izvadite ih, prohladite, skinite im opnu, a zatim ih sitno nasjeckajte ili koristite već gotove blanširane lješnjake koje možete i u multipraktiku sitno nasjeckati.

2. Napolitanke grubo izlomite, dodajte isjeckane lješnjake i Nutella namaz pa sve dobro izmješajte. Kašikom uzimajte smjesu i rukama oblikujte male kuglice (ako vam je smjesa premekana, stavite je na 15-30 minuta u frižider prije oblikovanja). Složite kuglice na tacnu, pa ih stavite u frižider na 45 minuta da se dobro stisnu i rashlade.

3. Čokoladu i ulje otopite, pa svaku rashlađenu kuglicu uvaljajte u otopljenoj čokoladi. Ostavite da se glazura na njima stisne, pa ih rasporedite u dekorativne korpice.

Izvor: agencije

Nema komentara:

Objavi komentar