subota, 5. listopada 2013.

Probajte ledene kraljice


Ledena kraljica je kremasti kolač savršenog ukusa. Kombinacija kafe i čokolde ostaće upamćeni desert vaše kuhinje


Sastojci

Za čokoladni krem:
  • 1 dl slatke pavlake
  • 1 dl mlijeka
  • 90 g čokolade za kuhanje
  • 1 kesica vanillin šećera
Za granitu:
  • 3 dl skuhane jake instant kafe
  • 85 g šećera
Za umućenu pavlaku:
  • 100 g pavlake za kuhanje
  • 1 kašika šećera u prahu
  • pistaći za dekoraciju (po želji)
Priprema 

Granita: zasladite kafu dok je još vruća, ostavite je da se prohladi, pa je ulijte u veliki sud, po mogućstvu metalni pleh, da tečnost bude oko 2 cm visine (ovako će se kafa brže i ujednačeno zamrznuti) 

Stavite sud u zamrzivač na oko 1 sat, potom smrznutu kafu viljuškom izmešajte i ponovo vratite u zamrzivač. Ponavljajte ovaj postupak na svakih pola sata još 4 puta. 

Čokoladni krem: sipajte pavlaku, mlijeko i vanilin šećer u jednu šerpicu, dovedite do tačke ključanja (ne smije da provri), sklonite s vatre i dodajte seckanu čokoladu. Mešajte smjesu dok se čokolada potpuno ne istopi, pa dobijeni krem rasporedite u 4 čaše i stavite ih u frižider. 

Pavlaka: umutite pavlaku dodajući šećer u prahu, rasporedite je u čaše po čokoladnom kremu, dopunite granitom od kafe i, ako želite, sjeckanim obarenim pistaćima.

Izvor: agencije



www.klick-ba.com

Nema komentara:

Objavi komentar